Timo Lehtonen Elämänkokemus

Avioliittolain muuttaminen voi pätevöidä ihmisen ja koiran avioliiton Suomessa!

Eduskunnan 12.12.2014 hyväksymän lain ”Laki avioliittolain muuttamisesta” voimaantulo tarkoittaisi muun muassa sitä, että Suomessa voi olla pätevä sellainen avioliitto, jonka ovat solmineet vieraassa valtiossa esimerkiksi kolme ihmistä keskenään, lapsi ja aikuinen keskenään tai ihminen ja koira keskenään!

Kyseisen lain ”Laki avioliittolain muuttamisesta” voimaantulon jälkeen avioliittolain 115 §:n mukaan sellainen avioliitto, johon puolisot ovat menneet vieraassa valtiossa sen valtion viranomaisen edessä, on pätevä Suomessa, jos se on pätevä siinä valtiossa, jossa avioliitto solmittiin. Lakimuutoksen mukainen avioliittolain 115 § ei rajaa puolisoiden lukumäärää kahteen, joten puolisoita voi olla useampi kuin kaksi.

Kyseisessä 115 §:ssä ei mainita puolisoiden ikää (voivat olla siis lapsia), eikä edes sitä, pitääkö puolisoiden olla ihmisiä!

Jos jossain valtiossa ihminen ja koira voivat mennä keskenään avioliittoon ja jos sitä avioliittoa koskien ko. muutetun avioliittolain 115 § ehdot täyttyvät, niin siinä tapauksessa ihmisen ja koiran välinen avioliitto olisi Suomessa pätevä!

Eduskunnan 12.12.2014 hyväksymän ”Laki avioliittolain muuttamisesta” 115 § on huonosti valmisteltu!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Kyllä tätä kirjoitusta täytyi suositella. :)

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Kyllä älykkyydessään näin fiksua miestä täytyy suositella..ihan,kun omalla nimellään ja kuvallaan vielä kirjoittaa. :))))))))))))
Huonosti..juu unohtivat ne koirat..nyt en voi mennä naimisiin tuon meidän Viivin kanssa vaikka oisin niin halunnut,etkä sinäkään Timo voi..jos sulla koira on ja jos ei ole,niin ei kannata nyt ottaakkaan..mutta voithan sä tehdä asiasta kansalaisaloitteen.

Juhani Penttinen

Vaimoni haukkui koko illan... :)

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Seuraavaksi Lehtonen keksii, että jos tuo nainen muuttaa Suomeen ja kuolee täällä, niin valtio joutuu maksamaan Eiffel-tornille leskeneläkettä ja siitä aiheutuvat sosiaalimenojen lisäkustannukset romahduttavat maamme talouden.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #11

Entäs jos nainen muuttaa Suomeen turvapaikan hakijana ja vaatii perheenyhdistämistä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Olen syvästi huolissani. Ei muuta kuin kyselytunnille tiedustelemaan, aikooko hallitus tunnustaa valtioita, joissa ihmisen ja koiran avioliitto on laillinen.

Kai on pakko, persuja varten, täsmentää, että Australiassa ei ole.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Otsikko vie huomion aika tärkeästä asiasta. En ole tutustunut tuohon lakiin tarkemmin, mutta pitääkö tuo tosiaan paikkansa, että ulkomailla solmitut avioliitot ovat päteviä Suomessakin (jos ovat päteviä avioitumismaassa) pitäen sisällään myös moniavioisuuden ja lapsiavioliitot? Tämähän on ihan oikeasti jo aika merkittävä asia. Varsinkin tuo lapsiavioliittokohta on sellainen, että silloin Suomen valtio siunaa törkeän ihmisoikeusrikkomuksen. Asiaan enemmän perehtynyt voisi vähän tarkentaa miten tuo juridisesti nyt oikein menee.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Ainakin näissä perheenyhdistämistilanteissa kulut lisääntyy. Eihän osaa vaimoista ja vaimojen lapsista ole inhimillistä olla hakematta Suomeen oleskelemaan.
115 §
Avioliitto, johon sen osapuolet ovat menneet
vieraassa valtiossa sen valtion viranomaisen
edessä, on pätevä Suomessa, jos se on pätevä sii-
nä valtiossa, jossa avioliitto solmittiin, tai siinä
valtiossa, jossa jommallakummalla puolisolla
oli asuinpaikka tai jonka kansalainen hän oli
avioliittoa solmittaess

Timo Lehtonen

Eduskunnan 12.12.2014 hyväksymän lain ”Laki avioliittolain muuttamisesta” voimaantulon myötä avioliittolain 115 § kuuluisi seuraavasti:
Avioliitto, johon puolisot ovat menneet vieraassa valtiossa sen valtion viranomaisen edessä, on pätevä Suomessa, jos se on pätevä siinä valtiossa, jossa avioliitto solmittiin, tai siinä valtiossa, jossa jommallakummalla puolisolla oli asuinpaikka tai jonka kansalainen hän oli avioliittoa solmittaessa.
Avioliitto, jonka vieraan valtion diplomaattinen tai konsulivirkamies, vieraan valtion kirkollisen seurakunnan pappi taikka joku muu, jonka vieras valtio on oikeuttanut toimittamaan vihkimisiä vieraassa valtiossa, on päättänyt toisessa vieraassa valtiossa tai 113 §:ssä tarkoitetun luvan nojalla Suomessa, on Suomessa pätevä, jos se on pätevä siinä valtiossa, jota vihkijä edustaa, tai siinä valtiossa, jossa jommallakummalla puolisolla oli asuinpaikka tai jonka kansalainen hän oli avioliittoa solmittaessa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Jep, sehän oli sitten siinä lopullisessa vielä selevempi. Minä löysin tuon kansalaisalotteen tekstin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Olisiko tässäkin tuttu perustelu: "Keneltä se on pois, jos...?"

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Indonesialainen mies ja lehmä määrättiin naimisiin: Lehmä vietteli minut!

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12883386679...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Johtaako tämä siihen, että ihmisen ja koiran avioiduttua, he voivat adoptoida lapsen? Vaarana on mielestäni silloin, että tällaista lasta kiusataan koulussa, kun vanhempainiltaan osallistuu koira esim. kettuterrieri tai kotoinen ajokoiramme!

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Toivotaan nyt että muualla maailmassa ovat kyllin fiksuja erottamaan kahden aikuisen välisen vapaaehtoisen suhteen eläimeensekaantumisesta. Täällä kotomaassa nähtävästi riittää niitä, jotka eivät erota.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Viimeksimainittua kyllä meilläkin maaseudulla tapahtuu, en nyt mene yksityiskohtiin.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Teillä siellä maaseudulla taitaa tapahtua kaikenlaista ilman yksityiskohtia.

Käyttäjän kaunaintuuletus kuva
Kimmo Laine

Edellyttäen että joku valtio Suomen ulkopuolella tunnustaisi koiran ja ihmisen välisen liiton virallisesti. Näin ei kuitenkaan ole, joten ei pätevöi.

Jos nyt kuitenkin oletetaan että joku maa menisi sallimaan koira-avioliitot, niin ehdotettuun pykälään 115 voisi helposti lisätä sanan "oikeustoimikelpoinen" seuraavasti:

"Avioliitto, johon sen >oikeustoimikelpoiset< osapuolet ovat menneet vieraassa valtiossa sen valtion viranomaisen edessä, on pätevä Suomessa."

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Koko lakimuutos on sekava kokoelma yrityksiä toteuttaa sanakirjahyökkäys suomalaisen yhteiskunnan peruspilareita vastaan. Äänestetään nurin uudessa eduskunnassa, niin päästään tuosta.

Timo Lehtonen

Lainaus ko. blogista: Kyseisen lain ”Laki avioliittolain muuttamisesta” voimaantulon jälkeen avioliittolain 115 §:n mukaan sellainen avioliitto, johon puolisot ovat menneet vieraassa valtiossa sen valtion viranomaisen edessä, on pätevä Suomessa, jos se on pätevä siinä valtiossa, jossa avioliitto solmittiin.
Kyseinen lakimuutos on vahvistettu laiksi helmikuussa 2015 (156/2015) http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2015/20150156.
Mikä on tilanne nyt (31.3.2015) esim. Irakissa asiaa koskien? "Irak suunnittelee sallivansa 9-vuotiaiden avioliitot": HS - Ulkomaat 8.3.2014 http://www.hs.fi/ulkomaat/a1394252735768

Toimituksen poiminnat