Timo Lehtonen Elämänkokemus

Turvapaikan hakija kertoi: siellä oli niin surkeaa ja köyhää!

Juuri äsken MTV3 kympin uutisissa (14.9.2015) Suomeen tullut ”pakolainen” sanoi: ”lähdimme, koska siellä oli niin surkeaa ja köyhää”! Kuinka suuri osa Suomeen tulleista ja tulevista ”pakolaisista” on ollut tai on oikeasti todellisen turvapaikan tarpeessa?
 

Mitä ja miksi EU-maihin (mm. Suomeen) viime viikkoina tulleet noin 25-40 vuotiaat miehet ovat todellisuudessa pääasiassa paenneet ”turvapaikan tarpeeseen” vedoten?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Osa on varmaan tullut tasa-arvoisen avioliittolain vuoksi.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Miun sukulaismiehiä lähti 60-luvulla ulkomaille suomen kurjien olojen vuoksi. Kiitos vaan USA:n, Kanadan ja Ruotsin he saivat jäädä ja ihan hyvän elämän ovatkin eläneet näissä maissa. Itsekin olen lähdössä elintasopakolaiseksi ensi vuonna. Sitä ennen teen kaikkeni auttaakseni suomeen tulevia paremman elämän etsijöitä. Toivottavasti minuakin autetaan kun olen mamu.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Vielä viimeinen haistatus isänmaalle? Taidat olla s*****r*****lainen.

Jaakko Häkkinen

Marina, kannattaa valita sellainen maa, jossa saat merkittävää toimeentulotukea. Siis elintasopakolainenhan on sellainen, joka lähtee ilmaisen rahan perässä, ja sinä tunnustit sellaiseksi ryhtyväsi.

Turvapaikanhakijoistakin iso osa on sellaisia, vaikkei aina olekaan helppo arvioida, kuinka iso osa on turvattomuutta ja kuinka iso osa elintasopakolaisuutta.

Virtain Hattu

Näkee kuinka pilvessä Marina elää, ei minkäänlaista yleistietoa.
-60 luvulla lähdettiin tekemään töitä, ei elätettäväksi ulkomaille.
Jos et pärjänny niin maitojunalla tulit takasi.
Miksi nämä "pakolaispojat" ei hae oleskelu/työlupaa kun ahkeria ovat vaan turvapaikkaa, johon ei ole mitään perusteita tultuaan yli puolentusinan rauhallisen maan halki.

Käyttäjän VesaJskelinen1 kuva
Vesa Jääskeläinen

Jokainen tarvitsee turvapaikan.

Olet varmasti huomannut kuinka maassamme turvakamerat ja lukitut rappukäytävät etc ovat yleistyneet. Suomalainenkin haluaa oman turvapaikan, jossa olla turvassa muilta turvallisuuden tavoittelijoilta.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Juuri sen takia, että kaikki eivät täytä turvapaikan vaatimuksia jokaisen hakijan tausta tsekataan ja puolet karkoitetaan. Vain ne saavat jäädä jotka tarvitsevat sitä turvaa, loput joutuvat lähtemään etsimään onneaan muualta. Ja kyllä, osa maahan jäävistä ei aidosti turvapaikkaa tarvitsisi ja luultavimmin osa karkoitetuista sellaisen tarvitsisi - mikään systeemi ei ole täydellinen.

Hannu Töyri

Tämä maahanmuutto vaikuttaa heikentävästi länsimaiseen yhteiskuntaan, sen sivistystasoon, naisten asemaan ja kaikinpuoliseen hyvinvointiin. Kun kulttuuriantropologeilta kysytään miten maahanmuuto vaikuttaa vastanottavaan maahan, niin vastaus on - katsokaa sitä maata josta he ovat tulleet.

Toimituksen poiminnat