Timo Lehtonen Elämänkokemus

Suomi ei tarvitse ulkomaisia datakeskuksia

Helsingin Sanomissa 28.11.2015 on juttu ”Taas luvassa jätti-investointi datakeskukseen - Espoo tai Vantaa vahvoilla” (http://www.hs.fi/kaupunki/a1448607871679). Suomessa / Suomeen ei tarvita ulkomaisten yritysten paljon sähköä kuluttavia isoja datakeskuksia, jotka työllistävät vain vähän suomalaisia.

 

Mitä enemmän datakeskuksia Suomessa on, sitä enemmän Suomessa kulutetaan sähköenergiaa ja sitä enemmän Suomessa tarvitaan sähköä tuottavaa voimalaitoskapasiteettia tai tuontisähkön kapasiteettia.

Mitä enemmän Suomessa tarvitaan sähköä tuottavaa voimalaitoskapasiteettia, sitä enemmän suomalaiset joutuvat maksamaan voimalaitosten rakentamisesta ja ylläpidosta.

Mitä enemmän Suomessa kulutetaan sähköenergiaa, sitä enemmän siitä aiheutuu haittaa ja vaaraa.

 

Sähkön riittävyys on jo koetuksella Suomessa - Helsingin Sanomat - Pääkirjoitus 15.11.2015 http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1447506481020.

 

Jos joku pystyy kertomaan mihin perustuen Suomen kansantaloutta / suomalaisia ihmisiä ajatellen on järkevää, että Suomeen rakennetaan useita isoja datakeskuksia, niin pyydän kertomaan sen täällä.

Kiitos.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Tyhjästä eivät rahat korkeatasoisen pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pitämiseen tule vaan se vaatii vahvaa teollisuutta. Teollisuusmaan vastakohta on kehitysmaa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Työpaikat ovat sen verran kivoja, että vaikka Suomen pitäisi maksaa se sähkölasku itse, niin se olisi sen väärti.

Eli jos mielle tulee takuuvarmoja sähkönostajia, jotka vielä työllistävät suomalaisia, niin sitä varten voidaan rakentaa voimalakapasiteettiakin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kaksi ensimmäistä kommentoijaa sanoivat jo oleellisen. Lisäksi todettakoon, että miljardi-investointi Suomeen on sama miljardi lisää rahaa Suomen kansantalouteen. Olen valmis ottamaan sellaisen vastaan.

Kun sähkön kulutus kasvaa, niin SUOMALAISTEN sähköntuottajien tai myyjien bisnes kasvaa vastaavasti.

Datakeskusinvestoinnit ovat pelkkkää positiivista.

Timo Lehtonen

Juha Kuikka kirjoitti 28.11.2015 18:33: ”Datakeskusinvestoinnit ovat pelkkkää positiivista.”
Pyydän esittämään faktaa (tai edes soveltuvia lähdeviitteitä), joka osoittaa ulkomaisten suurten datakeskusten Suomessa olevan kannattavia ratkaisuja Suomen kansantaloudelle / suomalaisille veronmaksajille pitkällä aikavälillä.

Ismo Liukko

Ei tietenkään. Ja siirretään Tornion terästehdaskin Kiinaan kuten Soinivaara ehdotti, jotta maailma säästyy ilmastonmuutokselta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mistä datakeskukset ostavat koneensa eli mitä nämä Suomesta käytännössä ostavat? Taitaa investointi Suomeen hiipua sadoiksi tuhansiksi eli jonkin vanhan rakennuksen korjaamiseksi.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Kannattaa ehkä lukea se artikkeli, niin ei epäile moista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Enpä usko, että monellakaan Haminassa on ollut mitään sitä vastaan, että alasajetun paperitehtaan tilalle tuli tuota pikaa Googlen datakeskus.

Lisäksi on huomioitava erilaiset heijastusvaikutukset, kun suomalainen yhteiskunta esittäytyy ulkomaisille investoijille yleisesti ottaen modernina tietoyhteiskuntana. Se antaa imagopohjaa jopa sellaisten investointien sijoituspäätöksille, joiden kohdalla datasentereillä ei ole suoranaista kontribuutiota.

Toni Mattila

Edellä on paljon keskeisiä argumentteja sitä kaipaaville. Kaiken kaikkiaan konesalikeskusten rakentamisessa on kyse investoinnista tietoyhteiskunnan infrastruktuuriin. Mahdettiinkohan vastaavaa keskustelua käydä silloin, kun tie-, sähkö- tai puhelinverkostoja ryhdyttiin suunnittelemaan...

Timo Lehtonen

Tuusula saa uuden datakeskuksen - "Yksi merkittävimmistä syistä sijoittaa datakeskus Suomeen oli energian hinta"
Talouselämä 10.12.2015
http://www.talouselama.fi/uutiset/tuusula-saa-uude...

Toimituksen poiminnat