*

Timo Lehtonen Elämänkokemus

Kaikki blogit puheenaiheesta kaivos

Talvivaaran ongelmajäte-kaivoksesta puhtaan teknologian kehitykseen

Arvoisat Kansanedustajat,
Siirrytään kestämättömastä ongelmajäte-haudan kaivamisesta puhtaan teknologian kehittamiseen.
Päätätte tänään 144 miljoonan lisäsijoituksesta valtion Talvivaaraan. Sitä ei pidä käyttää varmaksi ja ikuiseksi vahingoksi jatkamalla louhintaa, vaan on aika siirtyä jälkien siivoamiseen.


Valtion Talvivaaran eli Terrafamen jatko

Valtion Talvivaaran 300 miljoonan ylös-alas-ajovedätys eduskunnassa

Eduskunta
Lisätalousarviokäsittely Ti 21.6.2016
Terrafame

Arvoisat Kansanedustajat,

 

Pekka Perän yli 300 000 euron vuosipalkkio Talvivaarasta on vääryys!

”Perä on yhä Talvivaaran toimitusjohtaja ja kuittasi viime vuonna 315 000 euron vuosipalkkion.”
”Pekka Perä on yhä Talvivaaran toimitusjohtaja.”
Haloo suomalaiset: Miten ja miksi tuollainen voi olla edelleen mahdollista Suomessa?
Lue lisää: http://m.kauppalehti.fi/uutiset/pekka-pera-kuittaa-talvivaarasta-yli-300-000-euron-vuosipalkkion/MmqcTvNx

Kaivokset, ympäristö ja osakeyhtiöt

Adam Smith vastusti aikoinaan voimakkaasti osakeyhtiöitä koska ne ulkoistavat riskit ja eivät toimi yhtä tehokkaasti kuin yksityiset yhtiöt joissa omistajan nahka on pelissä. Marx taas kannatti niitä askeleena kommunismiin (Osakeyhtiöhän on yhteisomisteinen, palkatun johtajan johtama yritys jonka voi omistaa investointipankki, työläiset, eläkevakuutusyhtiö, valtio tai yksityiset sijoittajat. Siinä ei siis ole kapitalismin perinteistä patruuna omistajaa. Jos osakeyhtiö toimii, toimii myöskin kommunismi.)

Hiekka ja sora loppuvat - miten käy ihmisten kivilouhimoteollisuuden varjossa?

YLE uutisoi tänään hiekan ja soran loppumisesta ja kivilouhimoiden lisääntymisestä.

Jutussa mainittu lakisääteinen 300 m suojavyöhyke louhimoiden ja asutuksen välillä on käytännössä täysin riittämätön, suorastaan naurettava, ja osoittaa vain sen, ettei etäisyyksistä päättäneillä ole minkäänlaista henkilökohtaista kokemusta asiasta.

Kivilouhimotoiminnan epäkohdista

Kivilouhimotoiminnan epäkohdista

Suomessa on alkanut herättää kasvavaa huolta se, että kenen tahansa välittömään läheisyyteen saattaa nousta kivilouhimo, jolla on huomattavia vaikutuksia lähiasukkaiden asumisviihtyvyyteen ja -terveyteen. Syytä huoleen onkin, koska louhimoihin liittyvä lainsäädäntö, valvontakäytännöt ja toimintatavat eivät tällä hetkellä turvaa asukkaiden ja ympäristön oikeuksia riittävästi.

Hannukaisen kaivos hanke

Ylläksen läheisyydessä sijaitseva avolouhus ollaan ottamassa uudelleen käyttöön, koska siellä on Rautaruukin jäljiltä jäänyt rautamalmia vaikka muille jakaa. Nyt sitten Ylläksen yrittäjät ovat alkaneet vastustamaan hanketta kaiken maailman syillä. Esitetään, että tulee melu ja valo haittoja sekä pölyhaittoja. Kyllähän nämä on estettävissä, käykää Ylläksen väki katsomassa mm. Vapon turve alueita, kuinka siellä hoidetaan pöly ongelmat. Mikähän tällä hetkellä alueella aiheuttaa valosaastetta kuin itse Ylläksen alue.

Avolouhos - vastuunkantajia ei löydy kunnassa, onko heitä eduskunnassa?

Avoin viestini kaikille suomalaisille. Viesti käsittelee avolouhosta keskellä asutusta. Viesti on alunperin osoitettu ympäristö- ja rakennuslautakunnan puheenjohtajalle:

Kiitos viestistäsi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä